Biskvitka.NET - Най-добрият развлекателен ресурс за 2007-2016 година.
Всеки ден повече от 300 нови, смешни, интересни, забавни, креативни и красиви снимки и картинки, видео-клипове и игри.
Добавете ни във Вашите "Отметки" и Вие ще бъдете с нас всеки ден в седмицата.
При нас ще намерите За всекиго по нещо!
Ние сме над 1 800 600 човека. Присъедини се и ти!
Меню на Biskvitka.Net
Добави в Отметки Начало/Home Фото Шеги/Pic Jokes Снимки/Картинки/Photos Хумор и Забава/Fun Интересно/Interesting Момичета/Girls Креатив/Creative Знаменитости/Celebreties Истории и Разкази/Stories Красиво/Beautiful Храна и Напитки/Food Забавни Клипове/Fun Videos Музикални Клипове/Music Videos Игри/Games Филми/Movies Това Съм Аз Форум на Biskvitka.net Чат на Biskvitka.net Вашата Любима Музика
Translation
Важни новини
РЕКЛАМА / Advertisement в Biskvitka.net ДАРЕНИЕ / DONATION за Biskvitka.net Изпрати новина Free PageRank Checker biskvitka.net value
Вашата SMS Реклама
magazincheto.info computers.devasoft.bg jobsagents.com easyhotel-sofia.bg bijuta-online.com tsiklene-parket-sofia.eu magazincheto.eu avenue.bg ludlisi.com Dental / Зъботехник Яна Георгиева
Здравей, Гост!
Потребител 
Парола 

Регистрирай се!Забравена парола?
Търсене в Biskvitka.Net
Biskvitka.Net във:
Facebook Twitter MySpace VKontakte Blogger Blogger LiveJournal Pinterest Weheartit Tumblr Bitly Google Plus Одноклассники Delicious StumbleUpon NetLog YouNotepad Digg 100Zakladok
Нашите Приятели
Уеб хостинг, сървъри и регистрация на домейни за корпоративни и домашни потребители Dental / Зъботехник Яна Георгиева Linux за Българи Wikipedia / Уикипедия Игри с Награди Counter-Strike GIMP за всеки Фотошоп и GIMP уроци Позитивен сайт KUbuntu Linux IT новини Безплатна MP3 музика Мобилни телефони Аниме в Бг Интересен блог Мотивиращ сайт Смешни снимки и хумор Зодии за всеки WebDesign - Изработка на евтини сайтове BG Page Giftsface Моите рецепти Новини Добрич cs-insomnia.info Играй CS Popular Screensavers DI.fm Trance Radio FG DJ Radio
Интересно » Най-добрите снимки на Земята, заснети от спътници на NASA
Гвинея-Бисау
Многочислените реки в тази страна, известна в миналото като център на продажбата на роби в Африка, носят в океана огромно количество наноси, тиня и утайка. Тези наноси на снимката представляват светлосините цветове, а местата в червеникаво са тропически и дъждовни гори.


Garden City, Канзас, САЩ
Обработваеми земи около града, обезводнени водоносни слоеве и растителността (на снимката в червени нюанси) правят от спътниковата снимка на този американски град-"градина" фантастично изображение.


Остров Акпаток (Akpatok Island), Канада
Акпаток е един от най-удивителните арктически острови на Канада, обкръжен от известните всекиму варовикови скали, заобикалящи цялото крайбрежие.


Облачност над Алеутските острови в Северна Америка
Алеутските острови са бившо владение на Русия, които били продадени на САЩ заедно с Аляска. В наши дни те са най-западната точка на САЩ. На снимката различните цветове на облаците са обусловени от различната температура на водните капки.


Река Майн в Чукотка, Русия
Снимка на заснежената тундра в Чукотка, по която криволичи замръзналата река Майн.


Унищожените гори на Боливия
Тази спътникова фотография повече прилича на шедьовър на кубизма, но не е нищо друго освен унищожените дъждовни гори на Амазонка. На снимката са видни обезлесените зони, а оцелелите гори са изобразени в червени нюанси.


Мароканската планинска верига Анти-Атлас
Мароканската планинска верига Анти-Атлас, която се простира на 500 километра дължина. На спътниковата снимка ясно се виждат планинските върхове, платото и полегатите склонове.


Океанските подводни пясъци на Бахамските острови
Тази спътникова фотография не е нищо друго освен подводните пясъци по бреговете на Бахамските острови. Тези подводни пясъчни дюни, аналогични на дюните в пустинята, са образувани от вълните и океанските течения... А зеленикавия цвят на снимката - това са водораслиЕзерото Карнеги в Австралия
Това езеро в Австралия напълно се запълва с вода само през дъждовния период, а в останалото време е пресъхващо езеро, повече приличащо на блато. В такъв период, на безводие, е направена и тази снимка.


Чилийски вулкани
Вулканите на границата между Чили и Аржентина: "стъклените" образувания на снимката са 3-километрови слоеве магма. Разноцветната палитра на различните цветови оттенъци показват възрастта и минерални я състав на лавата, изригвала при активността на вулканите през различните геологически епохи.


Мочурливите равнини на Флорида, САЩ
Спътникова снимка на заблатения юг на Флорида: ясно се виждат блатната растителност, масивите на крайбрежните мангрови гори и тъмно-зелените масиви от кипариси.


Коахуила, Мексико
Пустинната равнина Коахуила между планините Сиерра Мадре, се явява като част от пустинята Чихуахуа - на снимката от спътниците на НАСА се вижда как пустинята е разделена от невисоките планински вериги и скални пукнатини
.


Делтата на река Ганг

На спътниковата снимка се вижда заблатената делта на река Ганг на границата между Индия и Бангладеш.


Река Гадамес, Либия

Едноименният град-оазис и пресъхващата река Гадамес в Либия в миналото са наричани Перлата на пустинята. Още през епохата на Римската империя реката е била използвана за напояване на обработваемите земи.


Море Бафин

Фотография от спътника на море Бафин (Бафиновия залив) между Бафиновата земя и Гренландия: белите цветове са ледената шапка на Гренландия, а тъмно-сините - хладните води на залива.


Конари, Иран

Иранския град Конари е разположен в планината Загроса, а в левия долен ъгъл на сателитната снимка се вижда Каспийско море.


Разположение на иракската армия

Разположение на Иракските войски в предградието Басра до окупираните земи от американските войски. Вляво на син фон са блатистите местности, черните точки са местата, в които са разположени иракските войски, а на снимката най-долу е самото предградие на Басра.


Планината Килиманджаро, Танзания

Планината Килиманджаро се явява най-високата планина в Африка с височина от 5 895 метра (на снимката вдясно). Уникалността на тази планина се заключава в това, че по нейните хребети могат да се видят практически всички природни зони на Земята: влажни тропически гори в подножието, степи и смесени гори на височина около 2 000 метра и алпийски ливади, преминаващи във вечни ледове на самия връх на планината.


Пустинята Дашт-и-Кавир, Иран

Пустинята Дашт-и-Кавир се намира в Иранското плато в самия център на Иран. Площта на пустинята е повече от 770 000 км2. Много високата температура я прави безжизнена с изключение на няколкото оазиса.


Делтата на река Лена, Русия

Великата сибирска река Лена заема десето място в списъка на най-дългите реки в света. На снимката: тъмносиния цвят в горната и част е Северният ледовит океан.


Планината Макдоналд в Австралия

Планината Макдоналд е разположена в Централна Австралия. На спътниковото фото ясно се виждат извиващите се планински хребети, състоящи се от различни видове скали. Най-известните и красиви участъци от планината са от кварцит, които на снимката са се запечатали в червеникавите нюанси (горе вдясно).


Ледник Маласпина, Аляска, САЩ

На снимката се вижда топящия се ледник Маласпина в Аляска. Сините цветове на фотоса са хладките води, които топят ледника в залива на Аляска.


Оптимист, пустиня Калахари в Намибия

На снимката от космоса се вижда интересно парче земя - това са пясъчните дюни на пустинята Калахари, навлизащи в плодородните земи на север. Червените ивици са участъци от земята, благодарение на които се осъществява напояването на все още съществуващата растителност.


Река Парана, Бразилия

Делтата на втората по дължина река в Бразилия се разполага на 30 километра от Буенос Айрес. На снимката ясно се вижда контраста между блатата (зеления цвят) и горите (в червеникаво).


Структура Ришат, Мавритания

Структурата Ришат се намира в пустинята Сахара в Мавритания. Тази "вихрушка" с диаметър 50 километра представлява серия от последователни превали. Счита се, че структурата се е образувала в резултат на ерозията,нарича се още Пъпът на Земята


Голямата пясъчна пустиня, Австралия

Тази космическа снимка напомня мозайка или витраж, но реално така изглежда от космоса Голямата пясъчна пустиня в Австралия. Пъстротата на цветовете е обусловена от сложността и разнообразието на геологическия строеж на пустинята.


Оазис Теркези, Чад

Пясъците на Южна Сахара в близост до оазиса Теркези: черните шарки представляват скалите, жълтите и оранжевите - пясъка. 10 000 години назад във времето на това място, а и още по на юг, пясъкът е бил плодородна савана.


Делтата на река Волга, Русия

Руслото на река Волга, разпадащо се на повече от 500 протока, вливащи се в Каспийско море (тъмно-синия цвят).


Вихрите Карман

На космическата снимка се виждат редките вихрени облаци (Карман), образуващи се в резултат на разделянето на потока от въздушни маси от какъв да е масив суша. В този случай остров Александър Селкирк в южния Тихи океан близо до бреговете на Чили.


Източник :еденхел
Харесва Ви тази публикация и искате да помогнете за развитието на biskvitka.net - изпратете SMS с текст: spd417 bisk на кратък номер 1924 за всички мобилни оператори. Цената на 1 SMS е 2.40 лв с ДДС! Благодаря Ви, предварително! Случайни подборки / Random:
Похвали се с тази новина в Интернет / Add (Share) this now:

Следвай ни/ Follow Us:

HTML код
BB код(за форуми)
Линк на новина
Изпрати на приятел | Принтирай | Коментари (11) | 18 юни 2009 | Преглеждания: 8677

GORGEOUS каза: (18 юни 2009 03:35)
dribble красота!!!!

nellyfen каза: (18 юни 2009 03:48)
Взе ми думите от устата... Точно това си помислих че някой ще напише..
Но някои снимки не са мн красиви но др са такива наистина :)

maicky каза: (18 юни 2009 10:08)
Не само, че е красиво, а е и интересно да се види всичко това от високо ... от доста високо


--------------------

loooz каза: (18 юни 2009 10:23)
Ууууууаааааааааааааааааааааааауууууууууууууу waaaht


--------------------

tigar каза: (18 юни 2009 11:16)
exciting снимките ме поразиха

INTRUDER каза: (18 юни 2009 15:42)
Делтите на реките най-много ме впечатлиха exciting red_heart black_heart bira


--------------------

razboinicata каза: (18 юни 2009 17:04)
Добре,че има такива снимки от НАСА,иначе едва ли бихме могли да видим тази красота от високо

Jenny каза: (20 юни 2009 00:09)
Интерсна новина, съгласна съм с razboinicata... big_smile victory


--------------------

midnight_lady каза: (27 август 2009 13:44)
ОСТАВАТ ТЕ БЕЗ ДЪХ amazing eyes_droped big_smile

monito каза: (2 февруари 2010 13:32)

genchev61 каза: (17 януари 2011 22:28)
Ако си мислите, че тия цапаници са снимки
, много се лъжете bira

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.